Mj-jackson.nl
Home » Discography » Albums - Studio » Forever, Michael

Forever, Michael

Forever, Michael is het vierde studio album van Michael Jackson. Het album, dat werd uitgebracht in 1975, was het vierde en gelijk het laatste studio-album dat door Michael Jackson werd gemaakt en uitgebracht onder Motown Records. Forever, Michael was over het algemeen goed ontvangen door hedendaagse muziek critici. In tegenstelling tot andere eerder uitgebrachte studio-albums in 1970, was dit album commercieel niet wereldwijd succesvol. Behalve voor de honderdeerste plaats in de Billboard 200 en plaats 10 op Billboard hitlijsten in de Verenigde Staten, heeft het album op geen enkele andere hitlijst gestaan. Het album heeft naar verluid meer dan 4 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht sinds het werd uitgebracht.

Het album, met een lengte van meer dan dertig minuten, heeft materiaal in de steil van R&B, pop, soul en pop rock. Edward Holland, Jr., Brian Holland, Hal Davis, Freddie Perren, Sam Brown III dienden als producenten voor het album Forever, Michael. Als deel van de promotie van het album werden er drie singles uitgebracht van Forever, Michael, allen waren matig commercieel succesvol op de Billboard Hot 100 en andere hitlijsten wereldwijd. Nummers van het album waren in 2009 heruitgegeven, na dood van Michael Jackson, als onderdeel van de 3-disc compilatie Hello World: The Motown Solo Collection.

Album informatie

Het album Forever, Michael werd Michael Jacksons vierde album als solo artiest en zou uiteindelijk ook zijn laatste album worden bij Motown voordat Michael met zijn broers een jaar later naar CBS Records zouden gaan (behalve Jermaine Jackson, die nog bij Motown bleef). Dit album heeft een verandering in de muziekstijl voor de zestienjarige Michael, Hij begon al een beetje naar zijn albums toe te werken waarmee hij later pas echt beroemd werd, de albums bij Epic Records.

Het merendeel van de nummers werden opgenomen in 1974 en het album zou dat jaar eigenlijk al uitgebracht kunnen worden. Er werd echter, vanwege de grote hit van de Jackson 5, Dancing Machine, besloten de productie van het album uit te stellen totdat het nummer Dancing Machine weer wat minder populair zou worden.

Het album heeft Michael weer helpen terug te keren in de top 40, door zijn singles We're Almost There en Just A Little Bit Of You, beiden waren geschreven door de Holland Brothers (Eddie en Brian) van Holland-Dozier-Holland.

In 1981 bracht Motown One Day In Your Life uit als een single, samen met het One Day In Your Life compilatie album, om te kunnen profiteren van Michaels succes met Off The Wall bij Epic Records. De single stond op plaats één in de UK, waarmee het de 6de best verkochte single in de UK werd. Dit is het enige studio-album van Michael Jackson die deelt met een van de liederen op het album.

De CD versie van het album had geen witte rand rond de afbeelding van Michael Jackson op de cover en in plaats daarvan werd de afbeelding met Michael Jackson groter, zodat de achtergrond niet te zien was. Bovendien is de FOREVER, MICHAEL tekst in een meer eenvoudige tekst die zowel Michael Jackson als Forever, Michael in een ander lettertype afbeeld.

Tracklist

    1. We're Almost There
    2. Take Me Back
    3. One Day In Your Life
    4. Cinderella Stay Awhile
    5. We've Got Forever
    6. Just A Little Bit Of You
    7. You Are There
    8. Dapper Dan
    9. Dear Michael

   10. I'll Come Home To You

Hitlijsten en prijzen

Hitlijsten

Jaar Hitlijst Piek
1972 R&B Albums 101
1972 The Billboard 200 10

Credits

Renee Armand Componist
David Blumberg Arrangeur
Jim Britt Fotografie
Sam Brown Componist
Sam Brown III Arrangeur, Componist, Producent
Jame Carmichael Arrangeur
M. David Componist
Hal Davis Componist, Producent
D. Fletcher Componist
Brian Holland Componist, Producent
Eddie Holland Componist
L.T. Horn Ingenieur, Mixer
Michael Jackson Zang
David M. Componist
Eddy Manson Arrangeur, Producent
Randy Meitzenheimer Componist
Freddie Perren Arrangeur, Producent
B. Sutton Componist
Russ Terrana Mixer
Elliot Willensky Componist
Art Wright Arrangeur
Christina Yarian Componist