Mj-jackson.nl

Michael

Het album Michael is een compilatie album van nooit eerder uitgebrachtte liedjes van Michael Jackson. De album is 14 decmebr 2010 uitgekomen en bevat onder andere het nummer Breaking News (over dit nummer was veel ophef onder ans ontstaan omdat het niet door Michael Jackson zelf zou zijn gezongen), dat nummer is opgenomen in 2007 in New Jersey en afgemaakt nadat Michael Jackson was gestorven op 25 juni 2009. Het album is het eerste album dat is uitgegeven na de dood van Michael Jackson en er zingen onder andere Akon, 50 Cent en Lenny Kravitz in.

Het eerste lied op het album is het nummer Hold My Hand, uitgekomen op 15 november 2010. De opname voor de film bij het nummer Hold My Hand was begonnen op 20 November in Tustin in California. Er stond een bericht op de officiële website van Michael Jackson die aan het "looking for his fans of all ages who want to be a part of this iconic event."

Uitgebracht: 10 December 2010
Genre: R&B, Pop, Soul
Lengte: 41:33
Label: Epic
Producer: Akon, Angelikson, Brad Buxer, Theron "Neff U" Feemster, Michael Jackson, Konvict, Lenny Kravitz, Michael LeFevre, John McClain, Teddy Riley, C. "Tricky" Stewart, Giorgio Tuinfort
Singles van Michael:
  1. Hold My Hand

Geschiedenis

Het album is officieel aangekondigd op 12 november 2010 en het album bevat 10 nummers en is intotaal meer dan 40 minuten lang. Het eerste uitgebrachtte nummer, Breaking News, was opgenomen in New Jersey in 2007 en Sony zei dat het lied nog maar net was afgemaakt. De andere liedjes op de CD waren opgenomen in studios in Las Vegas en Los Angeles.

De eerste officiële single van het album, Hold My Hand, is samen gezongen met Akon en is opgenomen in Las Vegas in 2007. Co-writer Claude Kelly zei tegen HitQuarters dat het thema van de het lied vriendschap en samenzijn is. Michael Jackson zei in handgeschreven brief aan de Michael Jackson Estate dat het lied Hold My Hand zijn volgende nummer zou worden waaraan hij zou gaan werken. Maar het nummer lekte al uit in juli 2008 terwijl het nog niet klaar was. Michael Jackson was hier erg verdrietig om. De single is uitgebracht op Maandag, 15 november 2010 om 12:02 am EST.

Op het album staan ook twee nummers die waren opgenomen in de tijd van het album Thriller : Behind The Mask en Mich Too Soon.

Het lied (I Like) The Way You Love Me was al eerder uitgekomen in The Ultimate Collection (2004) met de titel: The Way You Love Me. Op dit album is het lied gemixt en zijn er meer stemmen toegevoegt.

Het lied Best Of Joy is één van de laatste nummers die Michael Jackson maakte, het was gemaakt in het jaar 2009, het jaar waarin hij overleed.

Album cover

De cover van het album Michael is gemaakt in 2009 door olie schilder Kadir Nelson. Op de cover staan twee engelen die een kroon op het hoofd van Michael Jackson plaatsen en er staan plaatjes omheen uit verschillende momenten uit zijn leven. Nelson zei dat Michael hem een paar jaar geleden vroeg om een project te maken waarin zijn leven en carière wordt weergegeven. Het project was gestopt, maar in 2009 werd het project opnieuw opgepakt door iemand van de estate, John McClain.

"Michael wears a golden suit of armor and stares at the viewer as he is crowned by cupids," zei Nelson. "He places his hand over his heart and looks directly at the viewer, a symbol of Jackson's big heart and strong connection to his fans and music. A monarch butterfly sits on his shoulder, another symbol of Jackson's metamorphosis as a singer and entertainer, as well as a symbol of royalty. His musical history unfolds behind him."

Op de originele uitgave van het de cover van het album Michael staat ook het Prince symbool in een bubbel naast het hoofd van de tijger. Dit leidde tot discussies op het internet of Prince meezong op het album. prince antwoordde hierop: "No permission was granted" en het symbool is van de cover verwijdert.

BEKIJK HIER EEN PAAR FILMPJES VAN HET ARTWORK VAN HET ALBUM MICHAEL

Promotie

Breaking News was het eerste nummer van Michael sie online kwam te staan. Op 5 november 2010 was een teaser op de sie gezet voor Michael Jackson nieuwe nummer Breaking News. De video begint met een aantal nieuwslezers en nieuwslezeressen op TV die een breaking news report doen over Michael Jackson, na dit alles begon de muziek van Breaking News. Op 8 november 2010 was het volle lied Breaking News online gezet op michaeljackson.com, het nummer stond één week op de site enwerd daarna weer verwijderd van de site.

De eerste single van het album Hold My Hand werd online gezet op 15 november 2010. De officiële film voor het nummer Hold My Hand begon op 20 november 2010 in Tustin in Californië. Er stond een bericht bericht op de site dat ze aan het zoeken waren naar mensen die wilden mee doen in nde film die bij het nummer hoort, mensenkonden zich inschreven en kregen uiteindelijk te horen of ze waren uitgekozen of niet en als ze waren uitgekozen konden ze meespelen in de clip.

Op 30 november 2010 werd het volledige nummer Much Too Soon op internet gezet op iTunes PING, ze hoopten met dit PING een boost te geven. Het nummer stond ook deze keer weer één week op internet.

Op 3 december werd een trailer voor het album Michael online gezet door Sony (zie hiernaast).

Op 3 december 2010 in de talk show Ellen DeGeneres werd voor het eerst het nummer Hollywood Tonight gedraaid terwijl een actrice aan het dansen was op het nummer, het was de eerste keer dat een nummer werd gedraaid op het internet.

Op 8 december 2010 werd het hele album Michael op de officiële site van Michael Jackon (michaeljackson.com) gezet.

Controversie

Het is niet zeker of het nummer Breaking News ook echt door Michael Jackson zelf is gezongen. Het gerucht begon toen Katherine Jackson, de kinderen van Michael Jackson, La Toya Jackson, T.J, Taj, Taryll en vele fans aan het nummer begonnen te twijfelen.

Randy Jackson poste een paar berichten op Twitter dat hij en de rest van de familie niet welkom waren in de studio waar het album werd afgemaakt. Teddy Riley had uiteindelijk een paar nummer voor Randy Jackson afgespeeld, "I immediately said it wasn't his voice".

In een verklaring zei Sny Music Group dat "complete confidence in the results of our extensive research, as well as the accounts of those who were in the studio with Michael, that the vocals on the new album are his own." Teddy Riley, Frank Dileo en de Michael Jackson Estate hebben vanaf toen de claim van Sony beschermt.

Omdat het album eraan komt zei een ander iemand nog dat Jackson "would never have wanted his unfinished material to be released." Will.i.am die met Michael had samengewerkt aan het album bekritiseerde de uitgave van de CD en zei dat het onrespectvol was om materiaal uit te geven waar ten eerste niet de toestemming van Michael Jackson voor was om het uit te geven en ten tweede wat nog niet eens af was.

Critische opmerkingen

Joe Vogel van Huffington Post zei dat "the bottom line is this: Michael contains some very impressive new material" en "His habits, his obsessions, his versatility, and his genius are on display at every turn. Who else could move so seamlessly from social anthem to floor burner, fleet hip hop to cosmic rock, vintage funk to poignant folk ballad?"

Dan Martin van NME noemde het album "kind of enjoyable", maar zei erbij "if this decent-enough album is the best of the bunch, things are going to get ugly from here on in." Neil McCormick van The Telegraph noemde het album "a fine album" en zei dat "It is certainly a great deal better than anyone had any right to expect.. Jackson is finally about to get the comeback he craved." Jody Rosen van Rolling Stone vond dat het album "not a Michael Jackson album" was, en dat Michael Jackson "would not have released anything like this compilation, a grab bag of outtakes and outlines," but "it's a testament to the man's charisma that Michael can be compelling."

Leah Greeblatt van Entertainment Weekly noemde het "certainly no great affront to his name", terwijl The New York Times zei dat het een "miscellany of familiar Jackson offerings: inspirational, loving, resentful and paranoid." was.

Tracklist

Nummer Titel Schrijver(s) Lengte
1. "Hold My Hand" (featuring Akon) Aliaune Thiam, Giorgio Tuinfort, Claude Kelly  3:32
2. "Hollywood Tonight"   Michael Jackson, Brad Buxer; spoken bridge written by Teddy Riley 4:30
3. "Keep Your Head Up"   Michael Jackson, Eddie Cascio, James Porte 4:50
4. "(I Like) The Way You Love Me"   Michael Jackson 4:33
5. "Monster" (featuring 50 Cent) Michael Jackson, Eddie Cascio, James Porte, 50 Cent 5:05
6. "Best of Joy"   Michael Jackson 3:02
7. "Breaking News"   Michael Jackson, Eddie Cascio, James Porte 4:14
8. "(I Can't Make It) Another Day" (featuring Lenny Kravitz en Dave Grohl) Lenny Kravitz 3:55
9. "Behind the Mask"   Michael Jackson, Ryuichi Sakamoto, Chris Mosdell 5:01
10. "Much Too Soon"   Michael Jackson 2:51

Release

Lijst van release data, met de landen, het record label en het formaat:

Land Datum
Label
Formaat
 Australia  December 10, 2010  Sony Music Entertainment  CD
 Belgium
 Germany
 Argentina
 Sweden
 United Kingdom  December 13, 2010
 Philippines  December 14, 2010
 Taiwan
 United States  Epic Records  CD, Digital Download
 Brazil  Sony Music Entertainment  CD
 Japan  December 15, 2010  Sony Music Japan
 China  December 24, 2010  Sony Music China