Mj-jackson.nl
Home » Discography » Albums - Studio » Music & Me

Music & Me

Music & Me was het derde solo-album van Michael Jackson, het album werd uitgebracht in 1973 onder Motown, de verkoop ligt rond de vier miljoen items wereldwijd. Het album werd heruitgegeven in 2009 als onderdeel van de 3-disc compilatie Hello World: De Motown Solo Collection.

Album informatie

Het album werd uitgebracht tijdens een moeilijke periode voor Michael, hij werd 14 jaar oud en zijn stem begon te veranderen. Na beïnvloed te zijn geweest door mensen als Marvin Gaye en Stevie Wonder, wilde Michael Jackson ook zijn eigen composities op het album hebben, maar Motown weigerde dit toe te staan.

Op de cover van het album staat Michael met een gitaar in zijn handen afgebeeld, op het album zelf speelt Michael echter geen instrument. Michael zou hier later bij zijn vader over klagen, die daarna moeite ging doen om het contract bij Motown te beëindigen en een contract voor Michael en zijn broers bij Epic Records zou maken.

Omdat Michael Jackson op wereldtournee was samen met zijn broers als de Jackson 5 werd de promotie voor dit album beperkt. De Stevie Wonder cover, With A Child's Heart, wers uitgebracht als een single in de Verenigde Staten, waar het plaats 14 bereikte in de Billboard R&B Singles Chart en plaats 50 in de Billboard Pop Singles Chart. Twee extra nummers, Music And Me en Morning Glow, werden uitgebracht als single in de UK, maar dezen kwamen niet in een hitlijst. Een ander nummer, Too Young, werd uitgebracht als single in Australië en Doggin' Around was een limited uitgave single in Nederland. Tien jaar na dit album, was Happy uitgebracht als een single in de UK om Motown's 18 Greatest Hits compilatie album te promoten. Voor de CD-versie van dit album werd de tekst op het album veranderd en het groen was donkerder.

Na dit album duurde het twee voor Michael om te werken aan Forever, Michael, met zijn nieuwe stem.

Tracklist

    1. With A Child's Heart
    2. Up Again
    3. All The Thing You Are
    4. Happy
    5. Too Young
    6. Doggin' Around
    7. Johnny Raven
    8. Euphoria
    9. Mornig Glow

   10. Music And Me

Compilatie album

Music & Me wordt soms door de war gehaald met een Michael Jackson compilatie album met dezelfde naam, die werd uitgebracht door Motown Records in 1993. Het compilatie album bevat alle nummers van het originele album, behalve het nummer Doggin' Around, samen met een paar nummers van andere albums van Michael Jackson.

Tracklist

    1. Rockin' Robin' (van Got To Be There)
    2. Johnny Raven
    3. Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day (van Ben)
    4. Happy
    5. Too Young
    6. Up Again
    7. With A Child's Heart
    8. Ain't No Sunshine (van Got To Be There)
    9. Euphoria
   10. Morning Glow
   11. Music And Me
   12. All The Things You Are (geschreven als All The Things You Are, Are Mine)
   13. Cinderella Stay Awhile (van Forever, Michael)

   14. We've Got Forever (van Forever, Michael)

Hitlijsten en prijzen

Hitlijsten

Jaar Hitlijst Piek
1972 R&B Albums 24
1972 The Billboard 200 92

Credits

Vicky Basemore Componist
Mike Cannon Componist
Henry Cosby Componist
Sylvia Dee Componist
Don Fenceton Componist
Berry Gordy, Jr. Producent
Michael Jackson ?, Zang
Mel Larson Componist
Sidney Lippman Componist
Jerry Marcellino Componist
Sylvia Moy Componist
Billy Page Componist

Maak een Gratis Website met JouwWeb