Mj-jackson.nl
Home » Michael Jackson

Michael Jackson

Michael Jackson's volledige naam is Michael Joseph Jackson en hij is geboren in Gary, in Indiana, op 29 augustus en is gestorven op 25 juni 2009 in Los Angeles, in Cailfornië, hij was een Amerikaanse popzanger, danser en componist. Hij is een van de succesvolste artiesten van de 20e eeuw.

Heel jong was Michael Jackson al lid van The Jackson 5 en startte ook al snel een solocarrière. In het begin van de jaren '80 was hij internationaal één van de grootste popsterren. Zijn album Thriller was zijn bestverkochte album en is ongeveer 110 miljoen keer verkocht, het album is het bestverkochte album aller tijden. Michael heeft intotaal ongeveer tussen de 300 en de 750 miljoen albums en singles verkocht.

Michael had ook verschillende goede videoclips gemaakt, zoals de videoclip Thriller, of Scream, die hij samen met Janet Jackson heeft gemaakt. Scream was ook zijn duurste videoclip, het kostte uiteindelijk 7 miljoen dollar. Deze kreeg het record van de duurste videoclip in 1995.

Michael Joseph Jackson overleed op 25 juni 2009 in Los Angeles aan een hartstilstand. Hij werd naar het UCLA Medical Center gebracht, waar hij om 14:26 overleed. OP 7 juli 2009 was er een herdenkingsceremonie in Los Angeles.

Michael is op 3 september 2009 begraven op Forest Lawn Memorial Park in Glendale.