Mj-jackson.nl
Home » TV » My Name Is Michael

My Name Is Michael

My Name Is Michael was een televisieprogramma waarin gezocht werd naar zowel een grote als een kleine Michael Jackson. Het programma ging op zaterdag 9 januari 2010 van start. De finale was op zaterdag 6 februari. My Name Is Michael was elke zaterdag te zien om 20.30 uur op VTM en om 20.00 uur op RTL4.

Kandidaten werden beoordeeld op de kwaliteit van hun imitatie van de echte King Of Pop. Het programma werd door Koen Wauters en Nicolette van Dam gepresenteerd.

De jury bestond uit Albert Verlinde, Berget Lewis, Dan Karaty (bekend als jurylid van So You Think You Can Dance) en Ronny Mosuse.

In My Name Is Michael werden er hoofdrolspelers voor de nieuwste theathershow van Albert Verlinde gezocht. Het Tribute Concert vindt plaats in Amsterdam en Antwerpen op vrijdag 26 maart en zaterdag 27 maart.

Op zaterdag 6 februari 2010 won de Vlaamse Christophe (Christ'OF) de finale van Mitchell, Urvin en Pistice.

Vanaf augustus 2010 was er een vervolg op het programma genaamd My Name Is... hierin kan dit keer iedereen zijn of haar idool nadoen.

De officiële Nederlandse site van My Name Is Michael: http://www.rtl.nl/programma/michael/home/

De officiële Belgische site van My Name Is Michael: http://vtm.be/my-name-is-michael

Dit is een lijst met afleveringen in My Name Is Michael:

Concurentie

Tegelijk met "my name is Michael" bereidden ook de TV-zenders SBS6 (Nederlands) en VT4 (Vlaams) een gezamenlijke talentenjacht rond Michael Jackson voor, onder de titel Move Like Michael Jackson. In de Nederlandse pers werd al eventjes gesproken over een "media-oorlog" tussen SBS6 en RTL4, nadat SBS6 een domeinnaam voor de neus van RTL4 had weggekaapt. De talentenjacht van RTL4 zou namelijk oorspronkelijk de naam "mijn naam is Michael" gaan heten, waarna SBS6 direct de domeinnaam "mijnnaamismichael.nl" voor eigen doeleinden registreerde. RTL4 kon de domeinnaam overkopen, onder de voorwaarde dat beide programma's niet op hetzelfde tijdstip zouden worden uitgezonden. RTL4 besloot hier niet op in te gaan, en veranderde de naam van het programma.